ΣΧΕΣΗ ΖΩΗΣ

Διακόσμηση deco θέμα περιοδικό lifestyle σπίτι και προϊόντα eshop ΣΧΕΣΗ ΖΩΗΣ

Πολλά ζευγάρια προβληματίζονται για την αρμονική συνύπαρξη παιδιού και κατοικίδιου. Αρρώστιες και κίνδυνοι μικροτραυματισμών είναι από τα μεγαλύτερα άγχη τους. Η αλήθεια είναι ότι η σωστή «ανατροφή» ζώου και παιδιού, με απαράβατους κανόνες και για τις δυο πλευρές, μπορεί να εξασφαλίσει την πιο ζεστή και αγαπησιάρικη σχέση για τους μικρούς ενοίκους του σπιτιού.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κεραυνός ο οποίος ήταν 3 χρονών όταν υποδέχθηκε στο σπίτι το Μιχάλη μέσα στο καλαθάκι του από το μαιευτήριο. Φίλοι και συγγενείς προειδοποιούσαν τους ευτυχείς γονείς ότι ίσως ο Κεραυνός ζήλευε τον μωράκι που θα τραβούσε την προσοχή των αφεντικών του αλλά διαψεύθηκαν. Η χαρά του Κεραυνού ήταν τεράστια και η στοργή του εμφανής από την πρώτη στιγμή.

 Ακόμη και όταν ο Μιχάλης μεγάλωσε και τα παιχνίδια του «αγρίεψαν» εκείνος έδειχνε κατανόηση και υπομονή. Ανέβαινε στην πλάτη του, του έκρυβε το φαγητό, τον γαργαλούσε… Και ο Κεραυνός ποτέ δεν έδειξε θυμό, ούτε καν απείλησε να τον δαγκώσει. Πολλές φορές, μάλιστα, παρασυρόταν από την παιχνιδιάρικη διάθεση του Μιχάλη και έπαιζαν μαζί μπάλα και κυνηγητό. Από τις πιο τρυφερές στιγμές είναι όταν ο Κεραυνός, δεν κοιμάται προτού περάσει από το δωμάτιο του Μιχάλη να βεβαιωθεί ότι ο καλός του φίλος έχει παραδοθεί γλυκά στην αγκαλιά του Μορφέα. Μέχρι και σήμερα που ο Κεραυνός είναι 16 χρονών δείχνει την ίδια ανυπομονησία να γυρίσει ο Μιχάλης από το σχολείο και την ίδια χαρά μόλις τον αντικρύσει.

 Συναισθηματικοί δεσμοί που καταρρίπτουν τα όρια μεταξύ ανθρώπων και ζωών και διδάσκουν με τον πιο ουσιαστικό τρόπο στα παιδιά την ουσιαστική αξία του να αγαπάς και να αγαπιέσαι, του να σε φροντίζουν και να φροντίζεις.

 

 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag ΘΕΜΑ

+ pets

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...