SIMPLE STYLE

Ο τοίχος με τα λευκά τουβλάκια δίνει ταυτότητα στο χώρο.
Μπορντώ και κόκκινο χρώμα σπάνε την διχρωμία του μπεζ με μαύρο.
Ένα κολάζ με φωτογραφίες στολίζει τον τοίχο από μπετό.
Το σκούρο πάτωμα έρχεται σε αντίθεση με τους λευκούς τοίχους.
Η επίπλωση είναι μοντέρνα και λιτή.

 ο μπουφες. Το ψυγείο μπήκε σε μια εσοχή και ταιριάζει στην διακόσμηση.
Στον διαχωριστικό τοίχο που επενδύθηκε με λευκό τουβλάκι τοποθετήθηκε
ο μπουφες. Το ψυγείο μπήκε σε μια εσοχή και ταιριάζει στην διακόσμηση.
κεντρικό τραπέζι φαγητού είναι μεγάλο και άνετο για κάθε περίσταση.
Η κουζίνα καλύπτει τον ένα τοίχο και όλες τις ανάγκες της οικοδέσποινας.Το
κεντρικό τραπέζι φαγητού είναι μεγάλο και άνετο για κάθε περίσταση.
διακοσμητικά αντικείμενα.
Πάνω από το μπουφέ τοποθετήθηκε ένα ράφι που στολίστηκε με διάφορα
διακοσμητικά αντικείμενα.
Το υπνοδωμάτιο υπογράφει η ιδιοκτήτρια. Είναι ένας χώρος απόλυτης ηρεμίας.

Ο καθρέφτης που καλύπτει τον τοίχο δίνει φως στον χώρο.
Στο μπάνιο μια κτιστή ντουσιέρα και πάνω από το νιπτήρα ένα πεζούλι.
Ο καθρέφτης που καλύπτει τον τοίχο δίνει φως στον χώρο.
Όμορφα αντικείμενα στολίζουν το πεζούλι του νιπτήρα.
  •  ο μπουφες. Το ψυγείο μπήκε σε μια εσοχή και ταιριάζει στην διακόσμηση.
  • κεντρικό τραπέζι φαγητού είναι μεγάλο και άνετο για κάθε περίσταση.
  • διακοσμητικά αντικείμενα.
  • Ο καθρέφτης που καλύπτει τον τοίχο δίνει φως στον χώρο.
αρχιτεκτονική διακόσμηση

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη είναι αυτό που θα μας ξεκουράσει από την υπερφόρτωση ερεθισμάτων της καθημερινότητας. Το διαμέρισμα αυτό είναι γύρω στα 70τμ. και διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες του ζευγαριού που το κατοικεί.

Φωτ:Shutterstock Images

 

Βρίσκεται σε μια πολυκατοικία του 60 και τα μικρά χωρισμένα δωμάτια δημιουργούσαν  ένα ασφυκτικό περιβάλλον μας είπε η ιδιοκτήτρια. « Όταν πρωτοείδαμε αυτό το διαμέρισμα  μας  άρεσε αλλά έπρεπε να κάνουμε κάποιες ουσιαστικές αλλαγές ώστε να το προσαρμόσουμε στις απαιτήσεις μας. Πρώτα  ενοποιήσαμε το καθιστικό με την τραπεζαρία και την κουζίνα που ήταν μικρή σκοτεινή και άβολη. Θεωρώ όμορφο πράγμα να έχω φίλους στο σπίτι, να μαγειρεύουμε και να τρώμε όλοι μαζί χωρίς το αγχος του τρέξε γύρω- γύρω και σέρβιρε τους « επίσημους» καλεσμένους . Επιπλέον θελήσαμε, να απομονώσουμε  κατά κάποιο τρόπο το σαλόνι από  το χώρο γευμάτων και να δημιουργήσουμε  έναν τοίχο για το μπουφέ από τη μια και την τηλεόραση και τα στερεοφωνικά από την άλλη. Επιλέξαμε να κατασκευάσουμε έναν τοίχο με ύψος 2μ. ώστε να αφήνει ένα κενό με το ταβάνι και να μην κλείνει ο χώρος. Τον επενδύσαμε με λευκό τουβλάκι, όπως και τον ένα τοίχο της εισόδου και νομίζω ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, κατά τα λεγόμενα των φίλων μας… Η κουζίνα αναπτύχθηκε σε «σειρά» στον ένα τοίχο  και καλύπτει όλες τις ανάγκες μου.Το μεγάλο δίπορτο ψυγείο μπήκε σε μια εσοχή που δημιουργήσαμε και εντάσσεται πλήρως στη διακόσμηση του χώρου.

Ένα άλλο έντονο στοιχείο του σπιτιού είναι το μικρό προχώλ το οποίο και διατηρήσαμε. Κάναμε  τον ένα τοίχο με εμφανές μπετό και σε ένα τμήμα του έφτιαξα ένα κολάζ με φωτογραφίες που προσωπικά, βρίσκω πολύ ομορφο. Ο τοίχος με τα τουβλάκια και αυτός με το μπετόν κάνουν την είσοδο στο διαμέρισμα ξεχωριστή. Η επίπλωση που διαλέξαμε είναι μοντέρνα, σε απλές γραμμες . Το καθιστικό διαθέτει δύο μπεζ καναπέδες που συμπληρώνονται από μια μαύρη πολυθρόνα. Γενικά τα χρώματα που επιλέξαμε είναι αποχρώσεις του μπεζ με μαύρες πινελιές. Το κόκκινο και το μπορντώ είναι τα μόνα χρώματα που σπάνε την διχρωμία. Το υπνοδωμάτιο ακολουθεί τους ίδιους τόνους και είναι πράγματι το «καταφυγειό μου». Ίσως λίγο πιο ρομαντικό από το υπόλοιπο σπίτι αλλά ήθελα να βάλω κάπου και τη γυναικεία πινελιά μου. Ιδιαίτερη προσοχή δώσαμε και στο μπάνιο κατασκευάζοντας μια ντουσιέρα σε εσοχή και ένα πεζούλι  πίσω από τον μεγάλο νιπτήρα. Καθρέφτης, καλύπτει όλο το κενό πάνω από το νιπτήρα και  δίνει φως αλλά και την αίσθηση του επιπλέον χώρου στο μπάνιο που ήταν το πιο σκοτεινό δωμάτιο του σπιτιού.

Αυτό που μας ευχαριστεί πιο πολύ στο σπίτι μας είναι ότι παρόλο που είναι μικρό σου προσφέρει την άνεση ενός μεγάλου διαμερίσματος και μια απόλυτη αίσθηση ηρεμίας.