PIZZA TIME

συνταγές και μενού της εβδομάδας, μαγειρική PIZZA TIME

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ: 2 2/3 φλ. Αλεύρι,1 φακελάκι ξηρή μαγιά, ½ κουταλάκι ζάχαρη, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, ¾ φλ. Χλιαρό νερό και λίγο αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε σε μαλακή και ελαστική ζύμη.Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μισή ώρα. Ξαναζυμώνουμε και την μοιράζουμε στα δύο. Απλώνουμε το κάθε κομμάτι σε λαδωμένο ταψάκι με 30 εκ. διάμετρο και αφήνουμε για άλλη μισή ώρα. Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Προσέχουμε γιατί η πίτσα μπορεί από πάνω να φαίνεται ψημένη, αλλά από κάτω να είναι ωμή, γιαυτό την ψήνουμε στο κάτω τμήμα του φούρνου. Ελέγχουμε, ανασηκώνοντας ελαφρά την πίτσα από το ταψί με μια σπάτουλα. Αν δούμε ότι το κάτω μέρος "κρατάει" βάζουμε το φούρνο να ψήνει μόνο κάτω. Κάποιοι φούρνοι βέβαια, έχουν ειδική ένδειξη για πίτσα.
Φωτ. shutterstock images.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag ΘΕΜΑ

+ food

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...