MR RABBIT

Διακόσμηση deco θέμα περιοδικό lifestyle σπίτι και προϊόντα eshop MR RABBIT

Τα συμπαθέστατα κουνέλια έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από τις πιο αγαπημένες επιλογές για κατοικίδιο. Έξυπνα και κοινωνικά γίνονται οι λατρεμένοι συγκάτοικοι για μικρούς και μεγάλους. Μερικές βασικές συμβουλές και η συμβίωση σας θα είναι πραγματικά ονειρική.

Πρώτη μέριμνα, η στέγη του. Η πιο συνηθισμένη είναι τα ειδικά κλουβιά τα οποία είναι καλό να είναι ευρύχωρα ώστε να φιλοξενούν τα μπολ φαγητού-νερού αλλά και να παραμένει αρκετός χώρος για να κινούνται με άνεση. Όσο μεγάλο, όμως, και αν είναι το κλουβί τους μην ξεχνάτε ότι τα κουνελάκια αποζητούν τις πολύωρες ελεύθερες βόλτες στο σπίτι. Επίσης, ποτέ μην καταφεύγετε σε βίαιους τρόπους για να το οδηγήσετε στο κλουβί – το μόνο που θα καταφέρετε είναι απλά να σε φοβάται και να σας αποφεύγει.Και μετά τη διαμονή, η διατροφή. Η ξηρά τροφή είναι ιδανική για τα κατοικίδια κουνέλια καθώς επίσης τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα – αλλά μετά τους 4 μήνες - και φυσικά το άχυρο. Διαγράψτε εντελώς από το διαιτολόγιο τους γλυκά και κρεατικά.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα κουνέλια δεν μεταδίδουν αρρώστιες στους ανθρώπους. Αντίθετα, εμείς τους μεταδίδουμε ιούς γι αυτό είναι καλό να πλένουμε τα χέρια μας πριν τα αγγίξουμε. Από την άλλη, το πιο σύνηθες πρόβλημα υγείας των κουνελιών είναι η διάρροια. Σε αυτή την περίπτωση αποφύγετε τα λαχανικά και τα φρούτα για 2-3 μέρες και αν δείτε ότι δεν υποχωρεί επισκεφτείτε τον κτηνίατρο. Την συμβουλή του ειδικού θα χρειαστείτε και για μια άλλη παθολογική κατάσταση, το μπλοκάρισμα του πεπτικού συστήματος, αλλά και  για τις δερματικές παθήσεις ( μύκητες, παράσιτα…).

Η κουνέλα, ως γνωστόν, έχει μεγάλη έφεση στα γεννητούρια. Η στείρωση, λοιπόν, κρίνεται απαραίτητη καθώς σημειώνεται μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά τους – επιθετικότητα, νευρικότητα - λόγω της μεγάλης ποσότητας των ορμονών που παράγονται χωρίς την ανάλογη… εκτόνωση.

Πέρα από αυτά τα δυνατά ένστικτα, τα κουνέλια έχουν και ένα έμφυτο φόβο, ειδικά όταν πάει κάποιος να τα σηκώσει από το έδαφος – φαντάζουμε στα μάτια τους σαν αρπακτικά. Αποφύγετε, επίσης, να αγγίζετε την κοιλιά τους ενώ θα τους δώσετε ιδιαίτερη χαρά αν τα χαϊδέψετε στο κεφάλι. Γενικώς, τους αρέσουν τα παιχνίδια – ειδικά ο,τι κουδουνίζει – αλλά και η έντονη δραστηριότητα: να χοροπηδάνε, να κρύβονται, να σκάβουν, να σκαρφαλώνουν!

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag ΘΕΜΑ

+ pets

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...