ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

συνταγές και μενού της εβδομάδας, μαγειρική ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

Μία εύκολη και πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή μαγειρίτσας για το πασχαλινό τραπέζι.

ΥΛΙΚΑ: 1 συκωταριά, έντερα, 1φλιτζάνι λάδι, 2 μαρούλια ψιλοκομμένα,10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,1 φλυτζάνι ρύζι, 3 αυγά, 2 λεμόνια, άνηθο ψιλοκομμένο,

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αφού πλύνουμε πολύ προσεκτικά τα έντερα και την συκωταριά τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό. Όταν βράσουν τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Σε κατσαρόλα με καυτό λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και στην συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς, τα έντερα, τα μαρούλια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 3- 4 φλυτζάνια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις βράσουν προσθέτουμε και το ρύζι.
Σβήνουμε την φωτιά αφού βράσει και ετοιμασθεί η σούπα. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα προσθέτουμε τους κρόκους στην μαρέγκα, χτυπάμε και προσθετουμε
σιγά σιγά τα 2 στυμμένα λεμόνια. Στην συνέχεια λίγο λίγο προσθέτουμε το ζουμί από την μαγειριτσα χτυπώντας συνεχώς. Όταν έχει προστεθεί αρκετό ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ελαφρά το μείγμα πάντα προς την ίδια κατεύθυνση, για να πάει το αυγολέμονο παντού. Η μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη!

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΕΝΤΕΡΩΝ: Βάζουμε τα έντερα σε μια λεκάνη με νερό που να τα καλύπτει, στύβουμε κι ένα λεμόνι, για να ασπρίσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο. Την επομένη τα βγάζουμε από τη λεκάνη, πιάνουμε τη μία άκρη από το έντερο και με τα δάχτυλα τραβάμε το στόμιο να ανοίξει και το βάζουμε κάτω από τη βρύση. Αφήνουμε το νερό να ρέει μέσα στο έντερο και το πιέζουμε προς τα κάτω, στην συνέχεια σπρώχνουμε μαλακά το νερό, προς την άλλη άκρη, να καθαρίσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αρκετές φορές, μέχρι το νερό που θα βγαίνει μέσα από το έντερο να είναι καθαρό.

Φωτ. shutterstock images.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag ΘΕΜΑ

+ food

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...