ΛΑΖΑΝΙΑ

συνταγές και μενού της εβδομάδας, μαγειρική ΛΑΖΑΝΙΑ

ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ.

Υλικά:  2 κουτιά λαζάνια 200γρ., 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1+1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 390 γρ. σάλτσα ντοματας σε κονσέρβα,  400γρ. μπέικον ψιλοκομμένο , 400γρ. γκούντα τριμμένη και λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο,  κρέμα γάλακτος 400γρ., 3 φλιτζάνια του τσαγιού έτοιμη ή σπιτική μπεσαμέλ, 1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το ένα κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά , αλατίζουμε και τον αφήνουμε να πάρει χρώμα. Περιβρέχουμε με την σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε ένα ποτηράκι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα.

Σε ένα φαρδύ κατσαρολάκι σωτάρουμε το δεύτερο κρεμμύδι μαζί με το μπέικον και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χαμηλώνοντας την φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσοχή να μην πήξει η σάλτσα. Σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει όση ώρα φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ

Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε μια στρώση λαζάνια. Απλώνουμε από επάνω μείγμα κιμά-ντομάτα. Βάζουμε δεύτερη στρώση και απλώνουμε μείγμα μπέικον-κρέμα γάλακτος. Απλώνουμε και άλλη στρώση λαζάνια και βάζουμε τα υπολείματα από τα δύο μείγματα μαζί. Πάλι λαζάνια και από πάνω τη μπεσαμέλ. Ολοκληρώνουμε με τριμμενη γκούντα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου μια ώρα έως οτου ροδίσει το τυρί από επάνω.

Φωτ. shutterstock images.

 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag ΘΕΜΑ

+ food

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...