ΚΡΕΠΕΣ

συνταγές και μενού της εβδομάδας, μαγειρική ΚΡΕΠΕΣ

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.

Υλικά: 4 αυγά, 2 φλυντζάνια γάλα, 2 φλυντζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι, 5 κουταλιές λιωμένο βούτυρο, ένα ξύλο βανίλιας και λίγη κρέμα γαλακτος

Εκτέλεση: Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αβγά με το γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο. Βάζουμε το ξύλο βανίλιας, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο και ξαναχτυπάμε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο. Αν είναι πολυ πηχτό αραιώνουμε με όση κρέμα γάλακτος χρειάζεται.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας μια ποσότητα μείγματος, στο κεντρο του τηγανιού. Γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μίγμα παντού. Η κρέπα θα πρέπει να είναι σχετικά λεπτή. Γυρίζουμε προσεκτικά και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Τοποθετούμε τις κρέπες που ετοιμάζουμε σε πιάτο, την μια πάνω στην άλλη. Φροντίζουμε να μην είναι πολύ ψημένες ώστε να ολοκληρώσουμε το ψήσιμο μαζί με την γέμιση .

Tip: Για αλμυρές κρέπες, τις γεμίζουμε με τυρί, ζαμπον, αυγό που τα ψήνουμε μέσα στην κρέπα σε αντικολλητικό τηγάνι.  

Φωτ. shutterstock images.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag ΘΕΜΑ

+ food

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...