ΚΗΠΟΣ- ΒΕΡΑΝΤΑ

Διακόσμηση deco θέμα περιοδικό lifestyle σπίτι και προϊόντα eshop ΚΗΠΟΣ- ΒΕΡΑΝΤΑ

ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ

Ο καιρός φέτος  μας έχει ταλαιπωρήσει λιγάκι αλλά ο ήλιος έχει αποφασίσει κάποιες μέρες να δηλώνει την παρουσία του. Ευκαιρία λοιπόν να ετοιμάσουμε την βεράντα και το μπαλκόνι μας. Επιδιορθώστε τυχόν πέργκολες και άλλα στηρίγματα φυτών πριν τα φυτά σας αρχίσουν να αναπτύσσονται. Βάψτε τα κάγκελα και τα έπιπλα κήπου. Καθαρίστε τον χώρο και αρχίστε να ασχολείστε με τα φυτά σας.

Οι βασικές εντολές αυτού του μήνα συνοψίζονται στο προετοιμάστε, καθαρίστε και φυτέψτε. Αν τα φυτά σας έχουν μεγαλώσει και χρειάζεται να αλλάξετε γλάστρες, ο Μάρτιος είναι ο καλύτερος μήνας για να το κάνετε. Μην αλλάξετε γλάστρα σε φυτά που είναι ανθισμένα, περιμένετε το τέλος της ανθοφορίας τους. Σκάψτε καλά τις γλάστρες σας με την πρώτη ευκαιρία που το χώμα δεν είναι υγρό και προσθέστε λίπασμα. Σε καινούργιες ζαρντινιέρες μπορείτε να βάλετε κοπριά και να την αφήσετε να χωνέψει πριν φυτέψετε. Ανάλογα με την ποιότητα του χώματος, εξασφαλίστε καλή αποστράγγιση στα παρτέρια σας προσθέτοντας λίγη άμμο στο χώμα ή κροκάλες στον πάτο της γλάστρας. Επιθεωρήστε τα φυτά σας για να εντοπίσετε ζημιές από την πρόσφατη παγωνιά.  Κλαδέψτε οτιδήποτε σας φαίνεται καμμένο και όλα τα σπασμένα κλαδιά. Μαζέψτε τα πεσμένα φύλλα και φρούτα εάν υπάρχουν ώστε να μην δημιουργηθούν εστίες εντόμων και μυρωδιών με τις πρώτες ζεστές ημέρες της άνοιξης.

Ορισμένα λουλούδια όπως κρόκοι και ζουμπούλια έχουν ήδη αρχίσει να ανθίζουν. Θα ακολουθήσουν οι νάρκισσοι και οι φρέζιες. Για να διατηρηθούν καλύτερα,κόβετε τα λουλούδια που μαραίνονται πριν να σποριάσουν χωρίς να αφαιρείτε τα φύλλα. Το ίδιο και όταν τα κόβετε για το βάζο. Λόγω καιρού, μην φυτέψετε σπόρους απευθείας στη βεράντα. Φυτέψτε τους καλύτερα σε κεσεδάκια πχ. από γιαούρτι και μεταφυτέψτε τα στη γλάστρα λίγο αργότερα. Εάν θέλετε και φέτος έναν λαχανόκηπο, θυμηθείτε τι λαχανικά είχατε φυτέψει πέρυσι στα παρτέρια και αποφύγετε να βάλετε στα ίδια σημεία ίδιο τύπο λαχανικού. 

ΛΕΖΑΝΤΑ: Μια όμορφη λύση για την βεράντα  όπου τα παλιωμένα έπιπλα και το πάτωμα ανανεώθηκαν με έντονο κοραλί χρώμα που δημιουργεί αντίθεση με το πράσινο των φυτών.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag ΘΕΜΑ

+ ideas

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...