ΕΙΣΑΙ...ΓΑΤΑ

Διακόσμηση deco θέμα περιοδικό lifestyle σπίτι και προϊόντα eshop ΕΙΣΑΙ...ΓΑΤΑ

Τόσο ανεξάρτητες, όσο και πιστές. Τόσο απόμακρες, όσο και αγαπησιάρες. Οι γάτες έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και δεν το κρύβουν. Αντιθέτως, κάνουν τις προθέσεις τους εξ αρχής σαφείς. Αποκωδικοποιήστε τα μυστικά τους και απολαύστε την συγκατοίκηση μαζί τους.

Οι γάτες, είναι αλήθεια, ότι δεν εκπαιδεύονται όπως οι σκύλοι. Αλλά, με πολλή αγάπη και πολλή υπομονή είναι σίγουρο ότι θα αναπτύξετε την επιθυμητή επικοινωνία.Μην ξεχνάτε ότι οι γάτες δεν θα κάνουν ποτέ κάτι για να σας ευχαριστήσουν, οπότε οι εκφοβισμοί και οι απειλές δεν τις αγγίζουν καθόλου. Το μόνο σας όπλο είναι να τις πείσετε ότι αυτό που θα κάνουν αποτελεί δική τους επιλογή. Από την άλλη, αν ο τρόπος που αντιδράτε στις «ζαβολιές» τους είναι σταθερός θα λάβουν και εκείνες το μήνυμα και θα συμμορφωθούν. Μια μάλλον βίαια αντίδραση την ώρα που επιδίδονται σε μια κακή τους συνήθεια είναι να ρίξετε πάνω τους νερό ή να προκαλέσετε έναν έντονο θόρυβο. Εναλλακτικά, αποσπάστε την προσοχή τους από την αταξία με ένα υποκατάστατο, για παράδειγμα ένα αγαπημένο τους παιχνιδάκι.   

Οι γάτες χρειάζονται ποικιλία στη διατροφή τους αλλά και τροφές με πλούσια θρεπτική αξία. Όσο και αν φαντάζει περίεργο, πέρα από το ψάρι, οι γάτες πρέπει να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κρέατος (για πρωτεΐνες και λίπος). Σε καμία περίπτωση μην ξεχνάτε να τους γεμίζετε το μπολ με φρέσκο νερό – ειδικά αν τρέφονται με ξηρά τροφή. Οι ενήλικες γάτες πρέπει να ταΐζονται δύο φορές την ημέρα ενώ για τα γατάκια, τις ηλικιωμένες και τις έγκυες ιδανικά είναι τα μικρά και συχνά γεύματα.

 Αν για κάτι, σίγουρα δεν θα δυσκολευτείτε είναι να την εκπαιδεύσετε για το που θα κάνει την ανάγκη της. Σαν να είναι γραμμένο στο DNA τους πηγαίνουν αυθόρμητα στη λεκάνη - η θέση της οποίας πρέπει να είναι σταθερή στο σπίτι - με την άμμο. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε την άμμο καθημερινά και να την αλλάζετε 1-2 φορές την εβδομάδα. Μέσα στη βασική φροντίδα τους συγκαταλέγεται και το τακτικό βούρτσισμα του τριχώματος τους – είτε έχουν κοντές είτε μακριές τρίχες. Έτσι εξασφαλίζεται τη λαμπερή όψη του τριχώματος, αποτρέπετε τη δημιουργία κόμπων και επιπλέον ελέγχετε την ύπαρξη τυχόν παράσιτων. Παράλληλα, το βούρτσισμα είναι ένας έξυπνος τρόπος να «εξημερώσετε» τη γάτα σας στα αγγίγματα που συνήθως αποφεύγει – είπαμε είναι απόμακρη!

Από την άλλη, λατρεύουν τα παιχνίδια: από τα κρόσσια της πολυθρόνας μέχρι τα μικρά λούτρινα ζωάκια και τα μπαλάκια. Είναι ένας τέλειος τρόπος να γυμνάζονται αλλά και να παραμένουν χαρούμενες. Για να είστε και εσείς χαρούμενοι, προμηθευτείτε   ονυχοδρόμιο για να ακονίζουν εκεί τα νύχια τους και όχι στους καναπέδες!

Όσο για το επίμαχο θέμα της στείρωσης, από πολλούς κτηνιάτρους κρίνεται ως απαραίτητη. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι μετά τη στείρωση οι γάτες γίνονται πιο πιστές και πιο δεκτικές στα χάδια χωρίς να μειώνεται το κυνηγητικό τους ένστικτο. Στην περίπτωση των αρσενικών η στείρωση περιορίζει τη συνήθεια τους να σημαδεύουν την περιοχή τους ψεκάζοντας ένα δύσοσμο υγρό το οποίο παράλληλα προσελκύει και τις θηλυκές γάτες. Και σαν ιδιαίτερες προσωπικότητες, όσο γερνούν οι παραξενιές τους αυξάνονται. Απαιτούν επιπλέον φροντίδα και επιβάλλουν τις νέες τους συνήθειες. Συμβουλευτείτε το κτηνίατρο σας για να καταστρώσετε και εσείς το νέο σας πλάνο το οποίο θα βασιστεί στις ιδιαίτερες αντιδράσεις της δικής σας γάτας.       

Μην ξεχνάτε: το κολάρο, όπου θα αναγράφεται ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, είναι απαραίτητο σε περίπτωση που η αγαπημένη σας γάτα ξεγλιστρήσει – ανήκει, εξάλλου, στα αιλουροειδή! 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag ΘΕΜΑ

+ pets

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...