CHEESE CAKE

συνταγές και μενού της εβδομάδας, μαγειρική CHEESE CAKE

ΓΛΥΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ.

ΥΛΙΚΑ: Για τη βάση: 175γρ. μπισκότα digestive  θρυμματισμένα, 125γρ. βούτηρο λιωμένο, 25γρ. ζάχαρη. Για τη γέμιση:  675γρ. κότατζ  τυρί στραγγισμένο και χτυπημένο στο μίξερ, 4 αυγά, 75γρ. ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 450γρ. κρέμα γάλακτος με λίγο λεμόνι, 40γρ. ζάχαρη, 2 βανίλιες.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Φράουλες και σιρόπι φράουλας για το γαρνίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  Ανακατέψτε στο πολυμίξερ τα υλικά της βάσης. Ετοιμάστε μια φόρμα 22εκ. με πάτο που βγαίνει, αλείφοντάς την με βούτηρο. Βάλτε την στο ψυγείο. Χτυπείστε ελαφρά το τυρί, τα αυγά, τη ζάχαρη, το λεμόνι, το ξύσμα και το αλεύρι. Στρώστε τον πάτο της φόρμας με τα υλικά της βάσης και από πάνω βάλτε τη γέμιση. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος απαλά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αδειάστε το μείγμα πανω στο γλυκό ισιώνοντας με σπάτουλα. Αφήστε μεσα στον φούρνο να κρυώσουν σιγά- σιγά. Τοποθετείστε στο ψυγείο για μια νύχτα. Πριν το σερβείρετε στολίστε με τις φράουλες και το σιρόπι.

Φωτ.shutterstock images

 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag ΘΕΜΑ

+ food

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...