ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ

συνταγές και μενού της εβδομάδας, μαγειρική ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Το χταπόδι περιέχει 80% νερό, «μαζεύει» μετά το μαγείρεμα. Υπολογίστε ότι, για να έχετε 1/2 κιλό μαγειρεμένο χταπόδι, πρέπει να αγοράσετε 2½ κιλά νωπό.

ΥΛΙΚΑ: 1 μέτριο χταπόδι, ξύδι, 2 φύλλα δάφνης, λάδι, ρίγανη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε το χταποδι, βγάζουμε το δόντι και τα μάτια, το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς καθόλου νερό. Προσθέτουμε αρκετό ξύδι,τα φύλλα της δάφνης και το  βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Το σερβίρουμε πάνω σε φύλλα από μαρούλι αφου  έχουμε προσθέσει λίγο λαδάκι και ρίγανη.

TIPS: Προσοχή να μην στεγνώσει το χταπόδι στην κατσαρόλα, αλλά το κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν θα έχει δημιουργηθεί κάτι σαν πηχτή σάλτσα. Δεν βάζουμε καθόλου αλάτι. Tο χταπόδι ποτέ δεν βράζει με νερό γιατί σκληραίνει, χρησιμοποιήστε ξύδι ή κρασί. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο χταπόδι, πρέπει πρώτα να το αποψύξετε καλά H μηλιδόνα είναι ένα κεφαλόποδο που μοιάζει πολύ με το χταπόδι. Eπειδή είναι σκληρή και άνοστη, είναι φτηνότερη.

Εδώ θα δείτε φωτογραφίες τους.

Φωτ. shutterstock images.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag [Food] Recipe

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...