ΣΟΥΦΛΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

συνταγές και μενού της εβδομάδας, μαγειρική ΣΟΥΦΛΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ

Υλικά:Τα μπουκετάκια από ένα κουνουπίδι, 2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες, 200γρ. βραστό ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια, 250γρ. γκούντα τριμμένη, λίγο ελαιόλαδο. Για την κρέμα: 750γρ. γάλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 3 κουταλιές κορν φλάουρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το κουνουπίδι και τα καρότα για περίπου 10λεπτά. Εάν έχουμε ατμομάγειρα τα μαγειρεύουμε στον ατμό προσέχοντας να μην μαλακώσουν.Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε γυάλινο σκεύος για σουφλέ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζαμπόν και το ελαιόλαδοκαι τα  ανακατεύουμε προσέχοντας να μην σπάσουμε τα λαχανικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Παίρνουμε 1/2 φλιτζάνι γάλα από το μετρημένο και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο μείγμα του ταψιού. Τη στρώνουμε με μια σπάτουλα και σκεπάζουμε με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στο φούρνο ή εως ότου λιώσει και ροδίσει το τυρί. Σερβίρουμε το σουφλέ ζεστό.

Tips: Φροντίστε τα λαχανικά να κρατάνε και να μην λιώνουν. Επιπλέον η κρέμα να είναι σχετικά υγρή ώστε να σφίξει με το τελικό ψήσιμο στον φούρνο.

Φωτ. shutterstock images.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag [Food] Recipe

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...