ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

συνταγές και μενού της εβδομάδας, μαγειρική ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ

Υλικά: 1/2 φλιντζάνι  αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι που τα μουσκέβουμε  σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό για 30′ τουλάχιστον, πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα και στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. 1 κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 4 κουταλιές σούπας λάδι για το σωτάρισμα, αλάτι, άσπρο πιπέρι, 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, 1 κούπα ξηρό ασπρο κρασί, 2 κούπες ρύζι για ριζότο Arborio, 3 κούπες ζωμό κοτόπουλο, 1 κούπα παρμεζάνα σε λεπτές φέτες, 20 γρ. βούτυρο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σωτάρουμε  το κρεμμύδι με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι, να γίνει διάφανο σε μέτρια/χαμηλή φωτιά . Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα φρέσκα. Συνεχίζουμε να σωτάρουμε μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία από τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε εως ότου γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, μια κουτάλα κάθε φορά κι όταν απορροφηθεί προσθέτουμε την επόμενη χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το ανακάτεμα. Η διαδικασία του ζωμού θέλει περίπου μισή ώρα. Δοκιμάζουμε το ρύζι που θα πρέπει να είναι μαλακό με ελαφριά αντίσταση στο κέντρο του. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το βούτυρο, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και ανακατέυουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα.

Tips: Μπορείτε να αφήσετε το ριζότο να περιμένει εκτός φωτιάς και αν σας φαίνεται λίγο στεγνό, προσθέστε κι άλλο ζωμό. Αν δεν έχετε, βάλτε ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά να χυλώσει. Σερβίρετε ζεστό.

Δοκιμάστε βερμούτ αντί για άσπρο κρασί στο σβήσιμο και η διαφορά στην γευση  είναι ενδιαφέρουσα.

Φωτ. shutterstock images.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag [Food] Recipe

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...