ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

συνταγές και μενού της εβδομάδας, μαγειρική ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Η ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ.

Υλικά: 1/2 κιλό, έτοιμη ή σπιτική ζύμη για πίτσα, 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, 2κουταλιές της σούπας πολτό τομάτας, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, 500 γρ. τυριά ανάμεικτα τριμμένα (κεφαλογραβιέρα, μοτσαρέλα,κασέρι κλπ), αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες για το γαρνίρισμα και λίγα φύλλα βασιλικό προαιρετικά.

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε δυο φύλλα με περίπου 27εκ. διάμετρο και  πάχος 0,5εκ. Απλώνουμε τη ζύμη σε δυο λαδωμένα ταψιά και ανασηκώνουμε λίγο την περίμετρό τους. Ετοιμάζουμε σε τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας: Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι,προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πολτό, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Σιγοβράζουμε να δέσει η σάλτσα. Απλώνουμε τη σάλτσα στις δύο πίτσες και σκεπάζουμε με τα τυριά. Στολίζουμε με τις ροδέλες ντομάτας και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Tip:Μπορούμε να προσθέσουμε ελιές, κομματάκια μελιτζάνας  ή άλλα αλαντικά της αρεσκίας μας, ζαμπόν, πεπερόνι, μπέικον κλπ.

Φωτ. shutterstock images

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag [Food] Recipe

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...