ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

συνταγές και μενού της εβδομάδας, μαγειρική ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ

Υλικά: 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1/2 κιλό μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες, 2 κουταλιές αλεύρι, προαιρετικά 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν, 1 ποτηράκι λευκό κρασί, λίγο ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  Σωτάρουμε  στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά και μόλις διαλυθεί σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια δυο βράσεις. Όταν η μανιταρόσουπα είναι έτοιμη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Tips: Όταν αγοράζουμε μανιτάρια  προτιμάμε αυτά που έχουν ζωντανό χρώμα, είναι σκληρά  και χωρίς κηλίδες, ή ζάρες στην πάνω πλευρά. Τα φρέσκα μανιτάρια, ανάλογα με την ποικιλία, δεν διατηρούνται περισσότερο από 6 ημέρες στο ψυγείο. Όσο πιο φρέσκα τόσο πιο νόστιμη θα είναι και η σούπα μας. Εάν θέλουμε λιγώτερες θερμίδες, μπορούμε να μην βάλουμε την κρέμα γάλακτος.

Φωτ. shutterstock images.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag [Food] Recipe

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...