CASSOULET

συνταγές και μενού της εβδομάδας, μαγειρική CASSOULET

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

Υλικά: 3 φλιτζάνια φασόλια βραστά στραγγισμένα, 1/2  φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1κουταλιά για το τηγάνισμα, 250 γρ. ζαμπόν καπνιστό σε ρολό (από super market),2 καυτερά λουκάνικα, 4 λουκάνικα χωριάτικα, 3/4 του φλιτζανιού κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 φύλλο δάφνης, 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ, 1 καρότο ψιλοκομμένο,αλάτι, πιπέρι και 1-1/2 περίπου φλυτζάνι νερό.

Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς. Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζέσταίνουμε το ελαιόλαδο και πρόσθετουμε το ζαμπόν ολόκληρο, τα καυτερά και τα χωριάτικα λουκάνικα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί για 7 με 8 λεπτά. Γυρίζουμε τα κομμάτια των κρεατικών από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε  το κρεμμύδι, το σκόρδο, και το φύλλο δάφνης. Ανακατέυουμε καλά και αφήνουμε για αλλά 5 λεπτά. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε περίπου 1-1/2 φλυτζάνι νερό, ανάλογα με τα υγρά που έχει βγάλει η σάλτσα. Σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει το φαγητό μας και να έχει ελάχιστη σάλτσα.
Βγάζουμε το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε κόβοντας το ζαμπόν σε λεπτές φετούλες, αλλά και τα λουκάνικα σε πιο μικρά κομμάτια.

Tips: Η επιτυχία της συνταγής, επικεντρώνεται στο αργό και σιγανό βράσιμο.

Για πιο πικάντικη και καυτερή γεύση προσθέστε ταμπάσκο

Φωτ. shutterstock images

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag [Food] Recipe

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...