MIA PEARLMAN

event

Η Αμερικανίδα Mia Pearlman κατάλαβε ήδη από τα 12 της χρόνια ότι η καλλιτεχνική ρότα θα ήταν αυτή τα χνάρια της οποίας θα ακολουθούσε. «Ήμουν πραγματικά παθιασμένη με τα χρώματα, χάζευα με τις ώρες μοτίβα πάνω σε υφάσματα, σε ταπετσαρίες  ακόμη και τα σχέδια πάνω στα φύλλα». Όταν τα αλλά κοριτσάκια της ηλικίας της φαντάζονταν τον εαυτό τους μπαλαρίνες ή επιτυχημένες δικηγορίνες η Pearlman είχε συνειδητοποιήσει ότι μόνο με τη ζωγραφική θα μπορούσε να συμβιώσει και έτσι γράφεται στο λύκειο LaGuardia – το κατά κόσμον Fame School.  

To 2003 θα ξεκινήσει τη συλλογή Breath Paintings με ζωγραφικούς πίνακες την οποία θα ολοκληρώσει το 2006. Την ίδια χρονιά θα παρουσιάσει την νέα της συλλογή Cloud όπου επιχειρεί να αποτυπώσει την ανάλαφρη κίνηση των σύννεφων. Το 2007 η σειρά Cloudscapes θα μας παρασύρει σε μια ζωγραφική δίνη για να μας επαναφέρει, λίγο αργότερα, στην χειροπιαστή πραγματικότητα με ιδιαίτερες γυάλινες δημιουργίες που θυμίζουν γλυπτά. Η πρόσφατη καλλιτεχνική εμμονή της Pearlman είναι το χαρτί και η αξιοποίηση του στα πιο παράξενα και πολύπλοκα installations. Η συλλογή Paper Cut μας φέρνει στο μυαλό αναρριχώμενα χάρτινα φυτά ή αφράτες μάζες αέρα. «Επιτυχία για μένα είναι ένα project να με απορροφήσει τόσο που να συνεχίζει να τριγυρνά στο μυαλό μου ακόμη και το βράδυ που θα πέσω για ύπνο, ακόμη και αν είμαι υπερβολικά κουρασμένη» θα δηλώσει σε μια συνέντευξη της. Μάλιστα, την όλη προετοιμασία του… χάρτινου κόσμου της την χαρακτηρίζει ως μια χορογραφία 2-3 ημερών κατά την οποία στροβιλίζεται σε λάθη, δοκιμές και στιγμές δημιουργικής έξαρσης.               

Αυτό που έχει αλλάξει από την αρχή της καριέρας της είναι ότι πλέον σκέφτεται λιγότερο και ενεργοποιεί το ένστικτό της περισσότερο. Η έμπνευση της πηγάζει από τη φύση, από εικόνες που συναντά στην καθημερινότητα της, από εικόνες που δημιουργεί η φαντασία της. Από φοιτήτρια έχει σε εμφανές σημείο έναν πίνακα όπου αναγράφεται μια ατάκα του συγγραφέα James Baldwin: «Ο σκοπός της τέχνης είναι να θέτεις ωμές τις ερωτήσεις οι οποίες έχουν κρυφτεί από τις απαντήσεις». Και αυτή είναι και η φιλοσοφία της Pearlman: να ανακαλύπτει την μυστική εικόνα που έχει καλυφθεί από μια μεγαλύτερη, εύκολα αντιληπτή στα μάτια μας αλλά και τη στιγμή που χωρίζει τη σύνθεση και την αποδόμηση. Συνεχής αναζητήσεις που οφείλουν να διέπουν έναν καλλιτέχνη που επιθυμεί να προκαλεί και να ξεπερνά συνεχώς τον εαυτό του.  

www.miapearlman.com

FULL VIEW
GYRE
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΨΗ
INRUSH
OPENING
CUT OUT ADJUST
EDDY
MAELSTROM
PENUMBRA
SUBITO
TORNADO
WHORL CENTER

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag Events

Η Αμερικανίδα Mia Pearlman κατάλαβε ήδη από τα 12 της χρόνια ότι η καλλιτεχνική ρότα θα ήταν αυτή τα χνάρια της οποίας θα ακολουθούσε.

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...