ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ

διακόσμηση θέμα εβδομάδας - ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ

Για γάτες

Στη λίστα με τις απαραίτητες αγορές για τη γάτα σας, φιγουράρουν τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται για το χτένισμα του τριχώματός τους, δηλαδή τα γάντια και οι βούρτσες Βουρτσίζοντας καθημερινά τη γάτα σας, θα μειώσετε αισθητά τις τρίχες που πέφτουν στο σπίτι, ενώ παράλληλα θα την προστατέψετε από στομαχικές διαταραχές. Πως γίνεται αυτό; Καθώς οι γάτες εκτελούν την αγαπημένη τους σχεδόν διαδικασία καθαρισμού, το γλείψιμο, καταπίνουν δεκάδες τρίχες, οι οποίες σχηματίζουν στο στομάχι τους τριχοβεζωάρια και προκαλούν εμετούς. Βουρτσίζοντάς τες, απομακρύνετε αρκετές από τις τρίχες που θα κατέληγαν στο στομάχι τους. Η δεύτερη αγορά σχετίζεται με ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές ναζιάρες φίλες σας: τους ψύλλους. Πρόκειται για σπρέυ ή αμπούλες με δραστικές ενώσεις για την καταπολέμησή τους. Με το σπρέυ, ψεκάζετε όλο το τρίχωμα του ζώου. Αν επιλέξετε την αμπούλα, την σπάτε και απλώνετε το περιεχόμενο της σε μια μικρή περιοχή του σώματος - συνήθως στον αυχένα, έτσι ώστε να μην μπορεί να το γλείψει και να το αφήσει να απορροφηθεί. Για το τέλος, αφήσαμε κάτι για εσάς: τα ρολά με αυτοκόλλητες ταινίες για να καθαρίζετε τα ρούχα σας από τις τρίχες.

Για το σκύλο   

Αρχικά, η προσοχή σας πρέπει να εστιαστεί στα περιλαίμια και τις.. σκνίπες. Αν επιλέξετε αντιπαρασιτικό λουράκι, φροντίστε να σημειώσετε στο ημερολόγιο σας την ημερομηνία λήξης του, έτσι ώστε να μην ξεχάσετε να το αντικαταστήσετε εγκαίρως. Αν επιλέξετε ένα απλό, προτιμήστε τα δερμάτινα, διότι ορισμένα συνθετικά υλικά ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργίες στο σκυλί σας. Οι σκνίπες είναι το υπ’ αριθμόν 1 πετούμενο προς αποφυγή, γιατί ενδέχεται να μεταδώσουν τη θανατηφόρα ασθένεια Καλααζάρ. Για να προστατεύσετε τα σκυλιά σας από τις σκνίπες, όταν ο ήλιος δύει κλείνετε τις σήτες του σπιτιού και συνηθίστε να ενεργοποιείτε μία συσκευή με εντομοαπωθητικές ταμπλέτες ή εντομοαπωθητικό υγρό. Επιπλέον, μπορείτε να αλείψετε μία περιοχή στο τρίχωμά του με ένα από τα εντομοαπωθητικά υγρά που χρησιμοποιείτε για εσάς ή να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά για σκύλους σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά (αντιπαρασιτικά λουράκια, σπρέι και αμπούλες).

Για τον παπαγάλο

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος κρύβεται στην τροφή τους. Αν έχει υγρασία ή έχει πιάσει μούχλα, είναι πιθανόν να περιέχει αλφατοξίνες (ενώσεις που παράγονται από μύκητες), οι οποίες προκαλούν έλκος και επιφέρουν το θάνατο. Είναι απαραίτητο να επιλέγετε τροφή καλή ποιότητας  και να τους  αλλάζετε καθημερινά το νερό. Κατά την επιλογή του κλουβιού, ελέγχετε αν μπορείτε να το καθαρίσετε εύκολα και αν παρέχει άνεση κινήσεων στους φτερωτούς ενοίκους του. Αν έχετε ένα ζευγάρι πουλιών, θα πρέπει να εφοδιάσετε το κλουβί με μια φωλιά. Μπορείτε επιπλέον, να ξεφτίσετε ένα κομμάτι ύφασμα και να βάλετε τις κλωστές σε σημείο που μπορούν να προσεγγίσουν, ώστε να τις πάρουν με το ράμφος τους και να επενδύσουν τη φωλιά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag ΘΕΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

+ pets

Αποφασίσατε να μοιραστείτε το χώρο σας με ένα ζωάκι; Τότε, σίγουρα θα αρχίσετε να αναρωτιέστε τι είδους αξεσουάρ χρειάζεται να αγοράσετε ώστε να κάνετε την κοινή σας συμβίωση άνετη. Για να βρείτε απάντηση,  απλά να ενημερωθείτε για τις συνήθειές του και τον τρόπο που το φροντίζετε, πέρα πάντα από τον εμβολιασμό και τα  αντιπαρασιτικά χάπια.  

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...