ALBEROBELLO

Φωτ. Studio Koukos

Το Alberobello είναι μια ιστορική πόλη της Ιταλίας. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στην Απουλία, περίπου 50 χλμ. από το Μπάρι.Η ιστορία αυτής της πόλης χρονολογείται από τα τέλη του 16ου αιώνα.

Το Alberobello είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο από τα τυπικά σπίτια του Trulli,. Οι κατοικίες κατασκευάζονται από πέτρες που τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη χωρίς κονίαμα. Ο λόγος που άρχισαν να χτίζουν με αυτόν τον τρόπο είναι  διότι σε περίπτωση βασιλικού ελέγχου κατεδάφιζαν γρήγορα το σπίτι ώστε να αποφύγουν την καταβολή φόρων. Αυτά τα σπίτια υπάρχουν  ακόμα στο Alberobello και αποτελούν πόλο έλξεις για τους επισκέπτες. Η πόλη καταχωρήθηκε από την Unesco  Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.  Σήμερα ζουν εκεί περίπου 11 χιλιάδες άτομα .

Τι είναι ένα trullo;

Eνα trullo είναι μια μικρή κατοικία που χτίστηκε από τον τοπικό ασβεστόλιθο, με ξερολιθιές με  χαρακτηριστική κωνική στέγη.  Μέχρι το 1797, όταν επιτράπηκε το Alberobello να καθιερωθεί ως πόλη , οι άνθρωποι έπρεπε να ζουν σε Trulli, που μπορούσαν να διαλυθούν αμέσως  όταν ήταν απαραίτητο.Τα κτίρια είναι συνήθως τετράγωνα με χοντρούς πέτρινους τοίχους χωρίς κονίαμα. Το πάχος ενισχύει τη δομή και επίσης βοηθά στην ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Η οροφή είναι πραγματικά ένας θόλος, ο οποίος φέρει το κωδωνοστάσιο και είναι συχνά διακοσμημένα με ευφάνταστα ζωγραφισμένα σύμβολα.

Πράγματα που πρέπει να δούμε στο Alberobello  

Η κύρια τουριστική δραστηριότητα στο Alberobello είναι βόλτες στα γραφικά σοκάκια με τα Trulli και η αγορά σουβενίρ και τοπικών προϊόντων.Το πιο τουριστικό μέρος της Alberobello είναι η Rione Monti, μια περιοχή που βρισκεται  σε μια πλαγιά και αποτελείται από στενά σοκάκια με Trulli . Πολλά κτήρια περιέχουν μικροσκοπικά «μπαρ», όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά κρασιά, τα οποία πωλούνται και στα καταστήματα τουριστικών ειδών μαζί με παραδοσιακά μπισκότα και ζυμαρικά. Ανηφορίζοντας την Via Monte Michele ο επισκέπτης φτάνει στην εκκλησία του εικοστού αιώνα, την εντυπωσιακή  Chiesa di Sant'Antonio.

If you wish to avail the Luxury car at affordable price in Greece, you can contact Greece car rentals. They are the best in business. They can provide you cars for all the major locations in Greece.

ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO
ALBEROBELLO

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag hotspot idea

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...